Критика історичних поглядів І. Канта у творчості В. Дільтея - Брагіна, Тетяна Михайлівна; Брагін, Ю. А. (My University, 2022)
За В. Дільтеєм, самим глибоким моментом системи І. Канта стала абстрактна здатність продукування: «форма могла творитися іншою формою». У трьох Критиках «психологічні функції були ізольовано розвинуті у відповідності до форми», а мислення знищило «свою власну претензію на безконечний і вічний образ, щоб знову знайти її у волі». Тому в особі І. Канта філософія розсудку зруйнувала саму себе...
Keywords: Кант Імануїл, Kant Immanuel; Дільтей Вільгельм, Dilthey Wilhelm