Симфонічне виконавство в музичній культурі Харкова другої половини ХІХ - початку ХХ ст. - Чжан Лічуань (ХДАК, 2025)
Дисертацію присвячено дослідженню специфіки формування та становлення симфонічного виконавства в одному з провідних культурних центрів України - Харкові. З'ясування логіки функціонування регіональних симфонічних оркестрів у певних хронологічних межах і культурних умовах сприяє цілісному осягенню традицій симфонічного виконавства в українській музичній культурі. Об'єктом дослідження є музична культура Харкова ХІХ - початку ХХ ст. Предметом - специфіка функціонування симфонічного виконавства в музичній культурі Харкова ХІХ - початку ХХ ст.
дис. ... д-ра філософії з музичного мистецтва : спец. 025 "Музичне мистецтво", галузь знань "Культура і мистецтво"
Keywords: музична культура Харкова; симфонічне виконавство; симфонічний оркестр