Сценічний практикум як основна дисципліна творчого виховання естрадних співаків у вищих навчальних закладах - Манько, Світлана Борисівна (ХДАК, 2025)
Для виконавської діяльності естрадних артистів велике значення має багато компонентів. І саме наявність їх комплексу (гарно розвинуті вокальні, акторські дані, вміння органічно рухатися, мати відчуття ритму, можливість до імпровізаційності під час виступів, музикальність, артистизм) може говорити про професійність чи не професійність виконавця. Сценічний практикум як дисципліна має стати тією базовою платформою, що дає можливість виконавцям початківцям (здобувачам, фахом яких є естрадний спів), напрацювати всі необхідні вміння і розвинути їх до належного рівня. Саме цілісний і комплексний розвиток естрадного артиста демонструє його виконавські можливості та психологічну готовність до концертних публічних виступів, які необхідні для цієї спеціалізації.
Stage practice as a main discipline of creative education of pop singers in higher education institutions
Keywords: естрадний спів; методика викладання мистецьких дисциплін