Сутність традиційного весільного обряду на Україні - Щербіна, Інна Василівна (ХДІК, 1997)
Традиційні обряди - значна складова як фольклору, так і української культури взагалі. З давніх часів вони, перш за все, виконували функцію юридичних законів, що і стало головним чинником забезпечення їх певної стабільності протягом віків. Найконсервативнішою серед них виявилася шлюбна обрядовість. Вона увібрала в себе весь комплекс календарної та побутової обрядовості і є найяскравішим відображенням національного духу українського народу.
Keywords: весільна обрядовість