Методи фіксації музичних ідей на портативних гаджетах - Гайденко, Ігор Анатолійович (ХДАК, 2023)
Творча робота в реальному житті композитора не завжди співпадає з відведеним на неї робочим часом. Буває так, що перебування на робочому місці у відведений на роботу час не дає результату, а цікаві ідеї можуть приходити в будь-який час дня і ночі і в будь-якому місці. Отже, існує потреба в фіксації музичних ідей підручними засобами. Раніше це були блокноти з нотними листами для нотаток. Так записував музику на прогулянках Бетховен, так робили ескізи більшість композиторів минулого. Сучасні автори масово комп’ютеризували музичне виробництво, втім методи фіксації музичних ідей залишаються такими, як і сотні років тому — папір та олівець.
Keywords: мобільні застосунки; mobile apps; цифрові технології в музиці; digital technology in music