Категорії "час", "простір" та "рух" у структурі поняття театралізації хорових творів - Мостова, Юлія Василівна (ХДАК, 2000)
Театралізація хорових творів - нови явище в сучасному хоровому виконавстві. Автор виявляє режисерське бачення, мислення, розробляє теоретичні його основи. У сучасному музикознавстві велика увага приділяється проблемам простору та часу. Значна кількість наукових праць присвячена саме цим питанням у їх жанрово-стильовому, виконавському та теоретичному аспектах. Зростання професійної майстерності хорових виконавців дозволило багатьом колективам вільно використовувати в своїх виступах елементи сценічного руху, не втрачаючи якості звучання, що сприяло захопленню музикантів театралізацією музичних творів.
Keywords: хорове мистецтво; театралізація хорових творів; хорове виконавство