Засоби віртуальної музеалізації в межах локальних комунікативних практик та просторі всесвітньої павутини (конецепція WEB 1.0) - Фененко, Андрій Олегович (ХДАК, 2017)
Розглянуто генезис та розвиток інструментарію віртуальної музеалізації в період до формування глобального інформаційно-комунікаційного простору віртуальної реальності та в межах першого етапу розвитку Всесвітньої павутини (концепція Web 1.0). Описано розвиток віртуальних засобів виявлення музеалій. Розглянуто виникнення феномену віртуального музею.

This paper presents the genesis and development of virtual museology tools prior to the formation of the global information and communication space of virtual reality and within the first stage of the development of the World Wide Web (Web 1.0 concept). The paper also describes the development of virtual tools of revealing museums. The author has considered the appearance of the virtual museum phenomenon.
Keywords: віртуальний музей; digital heritage; virtual musealisation