Концептуальні засади підготовки наукових кадрів у галузі книгознавства, бібліотекознавства та бібліографознавства в Україні - Кушнаренко, Наталя Миколаївна (ХДАК, 2002)
Розроблено концептуальні засади підготовки наукових кадрів із книгознавства, бібліотекознавства і бібліографознавства в Україні, висвітлено досвід Харківської державної академії культури в даному напрямі. Стратегія формування національного книговидання, книжкової торгівлі, бібліотечної і бібліографічної діяльності, як єдиної потужної системи взаємопов'язаних галузей, зумовлює об'єктивну необхідність пріоритетного наукового її осмислення, як одного з вирішальних чинників ефективного розвитку наукової, практичної, освітньої й управлінської підсистем. Існування інтегрованої наукової спеціальності "07.00.08 - книгознавство, бібліотекознавство і бібліографознавство" та її офіційне затвердження ВАК України в 1997 р. у Переліку спеціальностей наукових працівників (історичні, педагогічні, філологічні науки) є цілком логічним.
Keywords: підготовка наукових кадрів; Харківська державна академія культури; бібліотечно-інформаційна освіта