Повернення екзистенційної драматургії Миколи Хвильового на театральні підмостки світу - Рудський, М. (ХДАК, 2023)
Всі герої Миколи Хвильового — це його власні думки та переживання. Після боротьби людина у творчості Миколи Фітільова не отримала ані перемоги, ані поразки. Вона стає заручником своїх власних болючих рефлексій. Не є винятком і головний герой Анарх із твору «Повість про санаторійну зону». Його розуміння майбутнього постає у приреченості людини на «машинізацію». Ідеї О. Шпенґлера, розгортання концепцій «євразійства» і пробудження української національної самосвідомості будує у героя Анарха чіткі колони його власного міфу.
Keywords: інсценізація художніх творів; staging of artistic works; existential drama; existentialism in drama