Народні танцювальні традиції буковинського регіону в контексті ярмаркового святкування. Хореографічна композиція "Буковинський ярмарок" - Корольова, Н. (ХДАК, 2024)
Попри різні труднощі, зокрема соціальні обмеження та чужоземні впливи, буковинська народна хореографічна культура не лише зуміла зберегти свою унікальність, але й пройшла якісний розвиток. Цей розвиток виразився у розширенні художньої лексики, збагаченні жанрового розмаїття та розвитку художнього стилю. Буковинська народна хореографія завжди відзначалася яскравими витворами мистецтва, що відображали дух національної культури та ідентичності. Зазначені фактори підкреслюють важливість вивчення, збереження та популяризації буковинської народно-сценічної хореографії як надзвичайної культурної спадщини, яка розкриває багатство національної історії та традицій. Мета – дослідити та простежити еволюцію становлення та розвиток буковинського народного танцю. Об єкт дослідження: народний танець Буковини. Предмет дослідження: народно-танцювальні зразки буковинського регіону.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 024 "Хореографія"
Keywords: хореографія народна; folk choreography