Проблеми доступу українських бібліотекознавців до наукових статей у рейтингових журналах з питань штучного інтелекту - Гончаров, Д. О. (ХДАК, 2024)
При вивченні потоку статей, присвячених застосуванню технологій штучного інтелекту в бібліотечній справі, які проіндексовані в авторитетній наукометричній базі даних Scopus, було здійснено контент-аналіз 20%  найвпливовіших журналів в галузі Бібліотечної та Інформаційної науки (Library and Information Science) згідно з метрикою CiteScore за 2019–2022 рр. (на момент написання тексту рейтинг за 2023 р. ще не сформовано, тому для 2023 р. використовується рейтинг 2022 р.).
Keywords: штучний інтелект; artificial intelligence; штучний інтелект у бібліотеках; Scopus