Гордість кафедри народних інструментів ХДАК — її випускниця Валентина Біленька: життя і творчість митця в служінні народному музичному мистецтву - Большакова, Тетяна В'ячеславівна (ХДАК, 2026)
Кафедра народних інструментів Харківської державної академії культури — це не просто навчальний підрозділ, а справжній осередок академічного народно-інструментального мистецтва сходу України, що протягом 65 років залишається провідним центром формування професійних виконавців, педагогів, диригентів та діячів культури. Її історія — це шлях становлення та розвитку цілої мистецької школи, яка поєднала в собі найкращі традиції українського народного музикування і високі стандарти академічної виконавської культури. Серед яскравих представників найпершого покоління випускників кафедри особливе місце належить Валентині Біленькій — мисткині, яка невтомно присвятила своє життя служінню музиці і своїм творчим шляхом являє переконливий приклад високої професійної відданості, педагогічного покликання та духовної щирості, що поєдналися в постаті справжнього митця, для якого музика стала сенсом і справою життя.
Keywords: випускники ХДАК; кафедра народних інструментів ХДАК; Харківська державна академія культури