Хмарні технології як інструмент цифрової трансформації сучасних бібліотек - Мартиненко, Ярослав Юрійович (ХДАК, 2025)
Розвиток інформаційних технологій вплинув на трансформацію функцій бібліотек, тих процесів, що відбуваються в них щодо удосконалення надання інформаційних послуг користувачам. Серед технологій, що активно впроваджуються в діяльність сучасних бібліотек та забезпечують їхню успішну цифрову трансформацію, одними з найбільш затребуваних та таких, що активно застосовуються й впливають на модернізацію діяльності цих соціальних інститутів, є хмарні обчислення. Хмарні обчислення мають особливі характеристики, які є дуже привабливим для застосування їх в сучасних бібліотеках.
Keywords: хмарні технології в бібліотеках; цифровізація бібліотек