Аналіз стилістичних структур естрадної та народної пісні - Теслер, Тамара Миколаївна; Красовська, Людмила Олександрівна (ХДАК, 2026)
Аналіз стилістичних структур естрадної та народної пісні орієнтована на формування здатності глибоко аналізувати музичний твір не лише на рівні нотного тексту, а й у контексті стилю, жанру, епохи та виконавської традиції. Важливим напрямом є розвиток стилістичного мислення та слуху — уміння розпізнавати характерні ознаки естрадної та народної пісні, відчувати їхню відмінність і взаємозв’язок. Дисципліна має міждисциплінарний характер і органічно поєднує елементи музикознавства, етномузикології, вокальної педагогіки та виконавської практики, що підвищує її значущість у системі професійної підготовки здобувачів.
програма та навч.-метод. матеріали для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищої освіти, спец. 025 «Музичне мистецтво», освітня програма «Естрадний спів»
Keywords: народні пісні; естрадні пісні