Неправославні духовні концерти в Україні на початку ХХ ст. в контексті становлення професійної музично-виконавської культури - Щепакін, Василь Михайлович (ХДАК, 2011)
Розглядається процес становлення традиції проведення духовних концертів у неправославних церквах України на початку ХХ ст. Аналізуються впливи неправославних духовних концертів на розвиток музичного виконавства в Україні початку ХХ ст.

We consider the process of becoming a spiritual tradition of concerts in the non-Orthodox churches in Ukraine in the early of 20th century. The influence of non-Orthodox religious concerts on the development of musical performance in Ukraine early 20th centuries is analyzed.
Keywords: музична культура України; духовна музика; musical culture of Ukraine; spirituals concerts