Державне та регіональне управління в сфері культури - Пилипенко, Ю. (ХДАК, 2023)
Державне та регіональне управління в цій сфері визначає культурну політику країни та регіонів, спрямовану на збереження та розвиток культурного доробку, підтримку художньої та культурної творчості, формування національної ідентичності, розвиток туризму та підвищення культурного рівня населення. Об'єктом дослідження є система державного та регіонального управління культурою в Україні. Предметом дослідження є правові, організаційні та фінансові аспекти управління культурою на державному та регіональному рівнях, зокрема нормативно-правова база, інституційні механізми, фінансування та контроль за виконанням культурних програм та проектів. Метою дослідження є визначення ефективності державного та регіонального управління в сфері культури, а також виявлення проблем та розроблення пропозицій щодо їх вирішення.
кваліфікац. робота на здобуття першого (бакалавр.) ступеня вищої освіти, спец. 073 "Менеджмент", освітньо-професійна прогр. "Менеджмент культури та соціальний маркетинг"
Keywords: державна політика в галузі культури і мистецтва; state policy in the field of culture and art; регіональне управління в сфері культури