Кафедра музично-драматичного театру Харківської державної академії культури як нова платформа для виховання акторів музично-драматичного театру - Кудрич, Л. В. (ХДАК, 2024)
Кафедра музично-драматичного театру засновано в ХДАК у 2023 р на базі факультету сценічного мистецтва. На цій кафедрі навчаються здобувачі, які прагнуть стати не просто естрадними співаками, а акторами-співаками.Кліп здобувачів кафедри посів ІІ місце на пісенному конкурсі «Нас єднає пісня солов’їна». На кафедрі регулярно проводиться робота з режисерами на всіх заходах ХДАК. Розвиток акторів-вокалістів відбувається згідно з їхніми творчими здібностями, формуючи амплуа та стиль кожного артиста. Iндивідуальний підхід до пошуку творчого стилю надає можливість зробити кожного здобувача неповторним та яскравим, зі своїми харизмою й власним амплуа.
Keywords: кафедра музично-драматичного театру; Харківська державна академія культури; театральна освіта