Основи мовленнєвої культури - Логінова, Т. О. (ХДАК, 2022)
Інструктивно-методичні матеріали укладено відповідно до освітньої програми “Відеоблогінг і телерепортерство” підготовки бакалаврів зі спеціальності 021 “Аудіовізуальне мистецтво та виробництво”. Містять завдання для самостійної роботи, довідковий матеріал із культури мовлення, відомості про методи й засоби діагностики успішности навчання, літературу й основну термінологію. Матеріали адресовані здобувачам першого року навчання для самостійного вдосконалення найскладнішого базового розділу, який покликаний дати уявлення студентам про основні особливості аудіовізуального мовлення, найпоширеніші помилки у мові ведучих, телерепортерів, причини їх виникнення і поширення, а також шляхи їх усунення. Для студентів, викладачів, аспірантів, слухачів системи підвищення кваліфікації та післядипломної освіти.
інструкт.-метод. матеріали до самост. роботи з курсу для здобувачів вищої освіти першого (бакалавр.) рівня, спец. 021 “Аудіовізуальне мистецтво та виробництво”
Keywords: мовленнєва культура, speech culture; УДК 808.5:075.2(073.034)