Проєкт музеєфікації фортеці Святого Іоанна (село Іванівське Харківської області) - Ахаєва, Г. О. (ХДАК, 2022)
В умовах інтенсивної глобалізації, що проникає в різні сфери людської життєдіяльності, одним з найбільш актуальних завдань сучасного суспільства є збереження природної та культурної спадщини, якою багата Україна в цілому і Харківщина зокрема. Об'єкт дослідження - фортеці Української оборонної лінії як елемент військової історії України середини-кінця XVIII ст. Предмет - музеєфікація бастіону Святого Іоанна у селі Іванівське Красноградського району Харківської області. Мета дослідження - визначення історико-культурної цінності Іванівської фортеці та розробці засобів із її введення до музейно-туристичної мережі Красноградського регіону.
кваліфікац. робота магістра, спец. 027 "Музеєзнавство, пам'яткознавство" освітньої програми "Музеєфікація історико-культурної спадщини"
Keywords: фортифікаційні споруди; Харківщина; історико-культурні пам'ятки; fortifications; Kharkiv region; музеєфікація історико-культурних пам'яток; historical and cultural memorials