Значення фольклору в класичному танці - Бортник, Катерина Віталіївна; Гриценко, Олена Едуардівна (My University, 2023)
У даній статті старовинний прийом стилізації хореографом образотворчих джерел еволюціонує вже у функціональному своєму наповненні: від запозичення інформації з мальовничого полотна у XVIІІ столітті до пошуку стилістичних відтінків, стилістичного ключа для гармонійного вирішення всіх компонентів вистави та до пошуку приводу для діалогу у другій половині XX століття.
Keywords: класичний танець, classic dance; балет