Творча діяльність журналіста на прикладі створення блога у соціальній мережі Instagram - Думанчук, Ю. Ю. (ХДАК, 2021)
Актуальність дослідження. Сучасне медіа-простір динамічно розвивається, змінюючи характер взаємовідносин учасників комунікативного простору. Соціальні мережі стають невід'ємною частиною загального медіа-простору, виразником суспільної свідомості, а також новим способом освоєння людиною навколишньої дійсності. Стрімкий розвиток соціальних медіа та їх значення в житті суспільства дозволяють розглядати соціальну мережу як феномен, що вимагає всебічного вивчення. Соціальні мережі є невід'ємним елементом сучасної стратегії просування компанії, в тому числі засоби масової інформації. Однак для позиціонування на даних майданчиках треба враховувати ряд особливостей відвідувачів соціальних мереж. Незважаючи на те, що соціальні мережі існують вже практично десять років, технології просування в цій сфері недостатньо вивчені. Соціальні мережі динамічні, постійно з'являються нові тренди і методи просування. Сьогодні все більшої популярності набуває просування ЗМІ в соціальних мережах, однак в процесі просування виникає безліч проблем, викликаних низкою причин. Ідея проєкту. Це дослідження орієнтоване на вивчення соціальної мережі Instagram як особливої майданчики для просування. Ідея визначається необхідністю осмислення ролі соціальної мережі Instagram як каналу комунікації та інструменту для просування, з одного боку, і посиленням її моделює впливу на людину, з іншого. Відзначимо, що на даний момент соціальні медіа є мало вивченими в зв'язку з відсутністю концептуальних і широкомасштабних досліджень. Мета роботи: визначити особливості соціальної мережі як каналу комунікації і визначити специфіку соціальної мережі Instagram як майданчика для ефективного просування ЗМІ.
кваліфікац. робота на здобуття ступеня бакалавра ден. форми навчання, ОПП "Соціальна та культурна журналістика", галузь знань 06 "Журналістика", спец. 061 "Журналістика"
Keywords: блогосфера; журналістика; соціальні мережі; blogosphere; journalism; social networks; online journalism; інтернет-журналістика