Естрадний танець України ХХІ століття - Колногузенко, Борис Миколайович; Колногузенко, М. (ХДАК, 2023)
Основними різновидами танцювальної естради є: народно-сценічний танець у всіх різновидах; акробатичний танець із тенденціями тематичного та жанрового різновидів, що намітилися в ньому, — героїки, лірики, гротеску; класичний танець, характерний своєю натхненністю, образністю, часто з віртуозними підтримками; модерн-танець, який відрізняється від класичного більшою свободою та виражальністю засобів; джаз-танець — поєднання етнічного танцю афроамериканців і модерн-танцю з елементами індіанського танцю та ритмами свінгу; ритмічні танці у всьому своєму різноманітті, і в першу чергу, такі, як чечітка та степ; сценічні танці (шоу-номери), створені на основі одного або декількох спортивних бальних танців; сучасні популярні танці, котрі запозичили прийоми багатьох танців, що виникли чи набули розвитку у ХХ столітті.
Keywords: танець естрадний сучасний