Тенденція розвитку нейронних мереж в інформаційному просторі: характеристика - Фролов, О. (ХДАК, 2023)
Нейронні мережі, про які багато стали писати у 2022 р., використовуються вже давно у великих ІТ-компаніях та вченими в різних дослідженнях для вирішення різноманітних завдань. Для звичайних користувачів подібні системи довгий час не викликали інтересу, але були доступними для використання та тестування. Мабуть одним із найгучніших способів використання нейромереж стала поява у 2017 р. діпфейків (deepfake), що є методикою синтезу зображень на основі штучного інтелекту.
Keywords: нейронні мережі; ChatGPT