Народно-сценічний танець - Паладійчук, Антон Анатолійович (ХДАК, 2024)
Дисципліна «Народно-сценічний танець» є обов’язковим компонентом з циклу професійної підготовки бакалаврів. Вона необхідна для формування теоретичних знань з історії розвитку народного хореографічного мистецтва, як важливого явища в світовій культурній спадщині та практичних навичок аналізування особливостей творчої діяльності видатних балетмейстерів та їх творчих робіт. Мета навчальної дисципліни – вивчення народного танцю різних національностей, здобуття знань, навичок та вмінь в галузі народно-сценічного танцю, які складають основу хореографічної освіти.
конспект лекцій для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищої освіти, галузь знань 02 «Культура і мистецтво», спец. 024 «Хореографія», ОП «Сучасна хореографія»
Keywords: народно-сценічний танець; folk stage dance