Битва статей в оповіданнях Джеймса Тербера - Мотуз, А. (ХДАК, 2023)
Джеймс Тербер (1894–1961) — відомий американський карикатурист, письменник, драматург, гуморист, журналіст і редактор часопису “The New Yorker”, якого називають Марком Твеном ХХ століття. Автор численних оповідань і байок, серед яких в аспекті «битви статей» виокремимо наступні. «Таємне життя Волтера Мітті» (“The Secret Life of Walter Mitty”, 1939). Найвідоміше оповідання Тербера, що має дві екранізації (1947, режисер— Норман Маклеод, та 2013, режисер та виконавець головної ролі — Бен Стіллер) й численні театралізації.
Keywords: Thurber James; fiction of the United States