AI Image Generators, або Штучний інтелект в арсеналі режисера - Мельник, М. (ХДАК, 2023)
Сучасні шоу-програми створюються з використанням спектра новітніх технологічних рішень. Розвиток можливостей IT (Information Technology), зокрема штучного інтелекту, дозволяє використовувати комп’ютер як повноцінний інструмент режисерської команди. Розглядаючи сценарії використання таких технологій у професії режисера, можна зазначити, що деякі сучасні інструменти ще не набули достатньої популярності серед митців. Штучний інтелект вже здатен виконувати творчі завдання в певному обсязі. Перспективність залучення штучного інтелекту в процес роботи творчих команд дає можливість залучати ресурси для розробки та вивчення питання розширення сценаріїв та можливостей використання технології штучного інтелекту в різних сферах роботи творчих команд як із боку користувачів, так і з боку розробників.
Keywords: artificial intelligence; режисерська діяльність