Розвиток креативності засобами арт-терапії як чинник подолання наслідків стресу у жінок середнього віку - Звєздова, Ніна Владиславівна (ХДАК, 2025)
У сучасних умовах, коли українське суспільство переживає масштабні й складні виклики, креативність як уміння генерувати оригінальні ідеї та нестандартні рішення набуває особливі ваги. Триваюча війна в Україні та її наслідки вимагають від людини не лише витримки та здатності адаптуватися, а й уміння оперативно переосмислювати ситуацію та знаходити нестандартні шляхи розв’язання різних проблем. У технологічній сфері стримкий розвиток цифрових інструментів відкриває нові можливості для творчого самовираження. Водночас прояв креативності важливий не лише для створення нових продуктів чи мистецьких робіт, а й для пошуку ефективних рішень соціально значущих питань. Дослідження цієї теми сприятиме глибшому розумінню ролі креативності як ресурсу, що допомагає долати кризові ситуації та забезпечує можливості для самореалізації в нових реаліях. Мета дослідження - теоретично пояснити та експериментально дослідити психологічні особливості прояву та розвитку креативності в жінок різних вікових категорій.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 053 "Психологія", ОП «Кризова психологія», заочн. від-ня
Keywords: креативність жінок; психологія жінок середнього віку; психологія жінок середнього віку; психологія творчості