Інтернет-платформи на зміну традиційним ЗМІ: перезавантаження медійної системи - Літинська, Юлія Вікторівна (ХДАК, 2023)
З перших днів війни основним джерелом новин та суспільно-значущої інформації для громадян стали «telegram-канали». За статистичними показниками, другу сходинку посів “YouTube”. Недавній лідер аудиторії — “Facebook” опинився на третій позиції. Справжній інформаційний вибух стався саме в соціальних мережах та в telegram-каналах. Саме на цих платформах методом спроб і помилок відпрацьовуються формати, жанри, стилі подачі інформації. Кількість telegram-каналів регулярно зростає. Як не парадоксально, але тим, хто прийшов в цей сегмент першими, —читачі довіряють найбільше. Новий досвід у цій площині напрацьовується щодня, але його належить систематизувати та адаптувати під запити суспільства на інформацію та під наявний технічний ресурс.
Keywords: медіа; mass media; засоби масової інформації