Особливості композиційної побудови гальярди та турдіону - Сластіна, Євгенія Юріївна (ХДАК, 2018)
Одним із найважливіших, найпопулярніших та найскладніших танців епохи пізнього Відродження є гальярда. На думку видатного німецького музикознавця та балетознавця Курта Закса, період з початку ХVI до середини XVII ст. в історії хореографічного мистецтва Італії можна назвати «віком гальярди». Такі танці, як турдіон та вольта, що також були популярними в той час, подібні до гальярди, мали однакові з нею основні кроки.
Keywords: гальярда (танець); турдіон (танець)