Сучасні технології та креативні стратегії у виробництві аудіовізуального контенту для цифрових платформ - Алєксєєв, Тарас Юрійович (ХДАК, 2025)
У сучасному світі цифровізація визначає нову парадигму розвитку аудіовізуального мистецтва, змінюючи саму природу створення, поширення та сприйняття контенту. Аудіовізуальна культура стала одним із ключових елементів глобальної комунікації, де поєднання технологічних інновацій та креативних стратегій формує якісно нові формати взаємодії між автором і глядачем. Якщо раніше домінували традиційні моделі виробництва, орієнтовані на кіно- і телевізійний продукт, то сьогодні основним майданчиком для реалізації творчих ідей є цифрові платформи — YouTube, Netflix, HBO, Megogo, TikTok, а також численні незалежні студії, що працюють у форматах короткого чи серіального контенту. Ці зміни вплинули не лише на технології, але й на структуру художнього мислення.
Modern technologies and creative strategies in the production of audiovisual content for digital platforms
Keywords: аудіовізуальна культура; цифровий простір