Система синтезу хвильового поля та її використання в аудіовізуальному контексті - Бескорсий, Валерій Володимирович (ХДАК, 2024)
Понад сто років минуло з появи звукозапису та звуковідтворення, і весь цей час актуальною проблемою є збереження та передання просторових відчуттів, що виникають у слухача в концертному та театральному залі. Намагання вирішити цю проблему призвело до переходу від монофонічного звукозапису та звуковідтворення до стереофонічного, а також до більш складних багатоканальних систем просторового звуковідтворення. До цих рішень належить особлива система просторового звуковідтворення Wave Field Synthesis (WFS) — система синтезу хвильового поля.
Keywords: звукорежисура аудіовізуальних творів