Проблеми інституціоналізації вищої професійної освіти спортивних бальних танців в Україні - Шкурєєв, Кирило Іванович (ХДАК, 2023)
Зазначено, що спортивний бальний танець не втратив актуальності навіть у найбільше постраждалих внаслідок збройної агресії регіонах України, вкотре доводячи право на розвиток у вітчизняному культурному просторі. Підкреслено, що масовість, ґрунтованість на фундаментальних ідеях й образах буття зумовлюють потенційну широку цільову аудиторію учнів, інтерес до змагань, і це далі сприятиме відновленню турнірів і зростанню потреби у вищій професійній освіті діячів цього виду хореографічного мистецтва. Виявлено, що професія вчителів танців є перспективним напрямом роботи ЗВО. Водночас визнано, що підготовка фахівців цього напряму потребує подальшої спеціалізації та інституціоналізації. Висновано — кар’єра фахівців зі спортивних бальних танців полягатиме у здійсненні клубно-турнірної діяльності й організації навчального процесу відповідним чином.
Keywords: ballroom dancing; бальні танці спортивні; sports ballroom dancing; спортивний бальний танець