Віртуальні хорові проєкти як форма музичної релігійної діяльності - Фу Сіньбінь (ХДАК, 2024)
Віртуальні хорови проєкти використовуються як для презентації творів, так і для вдосконалення вокалу, а також навчання певним навичками хорового співу. Дослідження віртуальних проєктів, що є популярними на відеохостингу YouTube, показало доволі неочікувані результати. Дуже велику кількість віртуальних хорів становлять хори релігійної (переважно християнської) спрямованості. Більшість проєктів (22 з 26), пов’язаних з релігійною діяльністю, були створені під час карантину 2020 р. й були разовими або містили не більше 10 записаних творів. Ефективність проєктів, що мають релігійний зміст, суттєво висока.
Keywords: хорова музика; віртуальний хор