Жанрово-стильові та інтерпретаційні особливості фортепіанних «Гімнопедій» Е. Саті - Юрова, С. Ю. (ХДАК, 2024)
Актуальність теми дослідження фортепіанних «Гімнопедій» Еріка Саті визначається кількома ключовими аспектами. По-перше, вивчення жанрово-стильових та інтерпретаційних особливостей цих творів дозволяє краще зрозуміти унікальний підхід Е. Саті до композиції та вираження музичної ідеї. Це дослідження може виявити нові можливості для виконання «Гімнопедій», зокрема через інтерпретаційні особливості, які ще не були в повній мірі досліджені. По-друге, аналіз творчих пошуків Е. Саті може розкрити його інноваційний внесок у музику, а також вплив «меблевої музики» на сучасний музичний ландшафт і виконавську практику. Нарешті, результати цього дослідження можуть стати корисними для викладачів та піаністів, що прагнуть розширити свої інтерпретаційні горизонти, а також сприяти розвитку подальших досліджень у галузі музикознавства та аналізу музичних творів.
теоретичне обґрунтування магістер. творчого проєкту на здобуття освітнього ступеня «магістр» за другим (освітньо-професійним) рівнем вищої освіти, спец. 025 "Музичне мистецтво"
Keywords: фортепіанні твори; фортепіанне виконавство