Виконавська діяльність українських естрадних вокалістів в умовах воєнного часу - Клик, Б. (ХДАК, 2023)
Мистецтво здатне виконувати дві основні функції — відображення подій у житті та вплив на емоції людини, які під час війни набувають особливого значення й активної зворотної реакції від реципієнта. У нашому дослідженні розглядається один з найпопулярніших видів мистецтва — естрадно-вокальний, головним завданням якого під час війни є підтримка морального духу та завзяття народу. Феномен форсованої популяризації українських естрадних вокалістів під час повномасштабного вторгнення, згідно з дослідженням, полягає у культурно-соціальному запиті й потребі народу, що збільшуються, в поверненні до власного культурного коріння задля його збереження в часи війни й загарбництва. Дослідження діяльності естрадно-вокальних діячів України під час війни 2022–2023 рр. базується на використанні не тільки системних та жанрово-стильових методах, а й на історико-типологічному, оскільки творчість під час війн різних років має спільні ознаки й однакові характеристики.
Keywords: співаки естрадні; pop singing; pop singers; music during the war