Модель публічної бібліотеки як освітнього центру - Сіньвень, Сі (ХДАК, 2023)
Публічні бібліотеки Китаю є багатофункціональними установами, діяльність яких спрямована на формування розгалуженого інформаційного простору. Вони є складовою наукової та освітньої інфраструктури китайського суспільства. Їх діяльність ґрунтується на інноваційних формах надання користувачам широкого спектру різноманітних інформаційних послуг. В останні двадцять років відбувається певна зміна форм і засобів роботи публічних бібліотек. Вони формуються й розвиваються як центри надання освітніх послуг та інформаційного супроводу освітньої діяльності громадян протягом життя. Остання тенденція є важливим завданням країни, яка швидко опановує сучасні технології виробництва, розвиває нові напрями господарської та соціокультурної діяльності, формує цифровий інформаційний простір.
Keywords: бібліотеки публічні