Дарчі книги академіка Миколи Палієнка з фондів Наукової бібліотеки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого - Мамон, В. Є. (ХДАК, 2024)
Під час дослідження фондів Наукової бібліотеки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, фахівці сектору рідкісних видань і дисертацій виокремили двадцять книг, які були у власності Миколи Палієнка. Книги вдалося пов’язати з науковцем завдяки дарчим написам та підписам власника. Всі книги можна поділити на дві групи: це книги подаровані Палієнком установам та окремим особам і книги, які складали його особисту бібліотеку.
Keywords: фонди рідкісних та цінних видань; бібліотеки Харкова; бібліотеки закладів вищої освіти