Аксіологічний аспект формування негативного суспільного сприйняття нових модних ідей у радянську добу - Криворутченко, С. Ю. (ХДАК, 2023)
Актуальність дослідження радянського досвіду сприйняття моди підкреслює сучасна мімікрія та продовження поширення успадкованих з радянського періоду обмежувальних світоглядних цінностей як серед багатьох представників старшого покоління, так і непоодинокі спроби їх трансляції у середовище молоді з метою подальшого закріплення в сьогоденні та консервації вкрай деактуалізованого способу сприйняття як нових модних тенденцій, так і дійсності загалом. Очевидним наслідком поширеності радянського ціннісного спадку є періодична активізація ностальгічних до радянської дійсності настроїв у окремих прошарках сучасного суспільства як через власний, так і через успадкований досвід, необізнаність щодо дійсних радянських реалій та недостатню дослідженість проблеми.
Keywords: мода радянська, Soviet fashion