Особливості психологічної адаптації вимушених переселенців з України у Європі - Скиба, О. Є. (ХДАК, 2024)
Переміщення до інших країн пов'язане зі зміною культурного середовища, втратою звичного соціального оточення, порушенням професійної діяльності та соціальних зв'язків, що призводить до підвищеного рівня стресу, тривожності та депресії. Європейські країни надають різні рівні підтримки біженцям та переселенцям, проте часто психологічні аспекти адаптації залишаються недооціненими. Вивчення цих особливостей сприятиме розробці ефективних програм психологічної допомоги, спрямованих на підтримку емоційного благополуччя переселенців, та дозволить європейським країнам покращити умови інтеграції.
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти другого (магістер.) рівня, спец. 053 Психологія, ОПП "Кризова психологія"
Keywords: вимушені переселенці; психологічна адаптація мігрантів