Історія первісного суспільства - (:unkn) unknown (ХДАК, 2022)
Курс «Історія первісного суспільства» знайомить студентів із початковим етапом становлення й розвитку людини і суспільства, який завершується виникненням стародавніх цивілізацій Сходу та Європи. Це найбільший період всесвітньої історії (майже в 600 разів перевищує всі наступні періоди історичного розвитку разом узяті). Історія первісного суспільства визначається загальними історичними законами розвитку, що виявляються у єдиній типологічній соціальній єдності. Курс складається із вивчення основних періодів історії первісного суспільства (антропосоціогенез, доба праобщини, доба первісної общини та період політогенезу). В основу концепції історії первісного суспільства покладено історичні та природні передумови виникнення суспільства.
силабус навч. дисципліни, ОПП "Культурна спадщина та пам'яткоохоронна діяльність", спец. 027 "Музеєзнавство, пам'яткознавство", галузь знань 02 "Культура і мистецтво", перший (бакалавр.) рівень вищ. освіти
Keywords: первісне суспільство, primitive society