Нова філософія європейського туризму: повільний туризм - Божко, Любов Дмитрівна (ХДАК, 2019)
Розглянуто одну з нових тенденцій, яка сьогодні набуває широкого поширення в туризмі, так званий «повільний туризм». Повільний рух присутній у багатьох частинах повсякденного життя. Він є противагою для все більш швидкої глобальної діяльності. Керівна філософія повільного руху частково є протилежністю швидкому і має тісний зв’язок з екологією і стійким розвитком, який виникає з інтересу до місцевості і місця, а також з напрямків зелених подорожей. Сталий розвиток, який охоплює економічну, екологічну і соціально-культурну стійкість, має сприйматися як основа філософії повільного туризму.
Keywords: туризм, tourism; повільний туризм, slow tourism