Особливості та проблематика розвитку документального кіно від першої особи під час воєнного стану - Пересунько, Т. О. (ХДАК, 2023)
Мета дипломної роботи – дослідити роль документального фільму від першої особи під час війни як найбільш об’єктивного засобу ствоення фільму про війну, його передумови, переваги та недоліки. Об’єктом дослідження є документальний кінематограф періодів воєнного стану. Предметом дослідження є художні та комунікативні властивості документального фільму від першої особи зняті в період воєнного стану. Хронологічні межі дослідження – хронологія аналізованої проблематики починається з перших військових документальних фільмів від 1-ї світової війни до сьогодні (Українсько-Російська війна) - ХХ-ХХІ ст.
кваліфікац. робота на здобуття другого (магістер.) рівня вищої освіти, спец. 021 "Аудіовізуальне мистецтво та виробництво"
Keywords: кіно документальне; documentary film; audiovisual production in times of war; документальне кіно