"Фізичний театр" як інноваційна арт-практика в сучасному сценічному мистецтві - Федіна, Н. С. (My University, 2020)
Наприкінці ХХ ст. накопичилась критична маса надбань різноманітних сценічних рухових практик - сценічного танцю, пантоміми, умовного жесту, умовного руху, що не могло не призвести до взаєпроникнення, взаємовпливу, синкретичності і окремих частин цих практик. В теперішній час виходячи з практичних і теоретичних джерел Європи, США, українських театральних компаній, об'єднань, театрів можна впевнено стверджувати про появу, розвиток і структуризацію нової синтетичної артпрактики "фізичний театр", яка включає і переосмислює найкращі надбання вже відомих і добре досліджених рухових практик. Активне залучення арт-практики "фізичний театр" до сучасного сценічного процесу зумовило ініцювання її дослідження в цій роботі. Мета дослідження - дослідити і проаналізувати взаємозв'язки між сценічними практиками руху як передумови появи арт-практики "фізичний театр". Об'єкт дослідження - художня концепція "фізичний театр" в контексті пластичного мистецтва. Предмет дослідження - особливості сценічно-просторового існування сценічної арт-практики "фізичний театр".
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр" зі спец. 026 "Сцен. мистецтво", галузь знань 02 "Культура і мистецтво"
Keywords: пластична драма, plastic drama; театр фізичний, physical theater; пластична культура актора, plastic culture of the actor