Створення сценічного образу актором в українському музично-драматичному театрі: генеза та інноваційний підхід - Борозняк, А. (ХДАК, 2024)
Акторська майстерність музично-драматичного театру є невід’ємною складовою багатовікової традиції, яка пройшла довгий еволюційний процес від своїх давніх коренів до сучасності. Ця традиція визначається не лише технічним вдосконаленням акторської майстерності, але й здатністю транслювати історію, культуру та глибокі емоції у формі живої взаємодії з глядачем. Розкриття особливостей акторської роботи в українському театрі вимагає глибокого занурення у цей контекст. Вивчення та розуміння взаємодії актора з традиціями, котрі вони вносять в загальний світовий театральний діалог, стає важливим етапом у розвитку акторської професії. Порівняльний аналіз акторської роботи в театрах світу надає можливість виявити спільні тенденції та визначити взаємодію між культурними контекстами. Аналіз впливу різних культур на формування акторських стилів дозволяє отримати повніше уявлення про унікальність кожної традиції та спільні риси, які об’єднують акторську гру в світовому контексті.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 026 "Сценічне мистецтво"
Keywords: театри музично-драматичні; акторська майстерність