Журналістика крізь призму особистості (на прикладі проекту "Люди, які створюють мистецтво") - Севостянова, Є. А. (ХДАК, 2023)
Актуальність даного дослідження полягає у тому, що для того, щоб створювати та відкривати нові горизонти у журналістиці необхідно вміти аналізувати історію та минуле, а саме, які тенденції та заходи були вжиті видатними постатями задля розвитку галузі. Наразі серед багатьох каналів, онлайн ресурсів знайдеться досить обмаль тих, що привертають увагу та є вартими часу, особливо, що стосується історії та розглядання феноменів журналістики, як науки, крізь призму тих, чиїми руками вона створювалася. Об’єктом дослідження є розвиток журналістики крізь призму її творців. Предметом дослідження є діяльність відомих особистостей галузі, що мали значний вплив в історії журналістики. Мета роботи: створити канал з подкастами у форматі обговорення минулих (історичних), сучасних та майбутніх тенденцій журналістики, розглядання таких подій не тільки з точки зору наукового, але й культурного феномену.
кваліфікац. робота на здобуття ступеня бакалавра, спец. 061 "Журналістика", галузь знань 061 "Журналістика", ОПП "Соціальна та культурна журналістика"
Keywords: podcasts; подкасти; фотожурналістика; photojournalism; American journalism