Психологічні особливості біженців та внутрішньо переміщених осіб - Шпілько, Р. Г. (ХДАК, 2024)
З початку повномасшабного вторгнення рф на територію України, який розпочався з 24 лютого 2022 року та триває до сьогодні (листопад 2024 року), частина населення вимушена були покинути свої домівки та робочі місця та перейшла у категорію вимушених переселенців. Наслідком збройного конфлікту зазвичай є негативний вплив на психіку людей. Травматичні події стосуються не лише безпосередніх їх учасників, а й інших людей у їхньому оточенні, рятувальників, працівників комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність міст, районів, та інших осіб, залучених до відновлення повсякденного життя.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 053 "Психологія", ОПП "Кризова психологія", заоч. форми навчання
Keywords: внутрішньо переміщені особи; психологічна адаптація мігрантів