Харківська державна академія культури: до 75-річчя з дня заснування - Шейко, Василь Миколайович; Дяченко, Микола Васильович; Кушнаренко, Наталя Миколаївна; Каністратенко, Микола Миколайович; Каністратенко, Микола Миколайович (ХДАК, 2004)
Ювілейне видання присвячене 75-річчю з дня заснування Харківської державної академії культури - фундатора бібліотечної та культурологічної освіти в Україні. Висвітлюється історія становлення та розвитку, основних напрямків освітньої, наукової, культурно-творчої діяльності. До 1968 року - це єдиний в Україні вищий навчальний заклад, який здійснював підготовку бібліотекарів-бібліографів та організаторів-методистів культурно-освітньої роботи, зробив значний внесок у розробку теорії, історії, методики та організації бібліотечної справи, культурно-освітньої роботи.
Keywords: Харківська державна академія культури; Kharkiv State Academy of Culture; бібліотечно-інформаційна освіта; культурологічна освіта