Модус національного в українських фільмах жахів - Леонов, К. В. (My University, 2020)
Фільми жахів - це тривожні фільми, які намагаються глядача вивести на емоцію огиди та жаху. Такі фільми створені, щоб викликати інтенсивний страх. Вони можуть включати випадки фізичного та психологічного насильства. Незважаючи на такий досить специфічний жанр, Україна на початку 2000-х також дуже зацікавилась саме хорором. Цей жанр набуває формування в нашій країні і вітчизняний кінематограф використовує його по-своєму, добавляючи свою невелику інтерпретацію за допомогою української етнографії, щоб зацікавити і утримати глядача. Тим самим українські режисери підкреслюють всі традиції та звичаї нашої країни, але зовсім незвичайним способом - через екран. Мета роботи полягає у виявленні основних національно-означених елементів (як увиразнення модусу національного) в українських фільмах жахів та їх співвідношення із принципами хорору. Об'єкт дослідження - кінематограф України 21 століття. Предмет дослідження - національно-означені елементи (як увиразнення модусу національного) в українських фільмах жахів.
магістер. робота на здобуття ступеня магістр, за напрямом підгот. 021 "Аудіовізуальне мистецтво та виробництво"
Keywords: кінофільми жахів; horror movies