Харківській державній академії культури — 95 років - Шейко, Василь Миколайович (ХДАК, 2024)
Офіційно Харківська державна академія культури (ХДАК) розпочинає своє існування з вересня 1929 р., коли за постановою раднаркому України на базі факультету Політосвіти Інституту народної освіти було засновано єдиний вищий навчальний заклад в Україні, який готував менеджерів у галузі виховання і культури. Зрозуміло, що в тезах неможливо розгорнуто розглянути бодай хоча би головні віхи строкатої та багатобарвної історії ХДАК. Саме тому ми нагадаємо лишень основні штрихи періоду найбільш бурхливого розвитку ХДАК, які припали на період незалежності України, після розпаду радянської імперії.
Keywords: Харківська державна академія культури; історія ХДАК; Kharkiv State Academy of Culture