Шаблонність та креативність у режисерських роботах студентів. Практичні методи для креативу - Коновалова, Софія Олександрівна (ХДАК, 2024)
Перші кроки режисерів у лавах студентів починаються з випробування власних амбіцій серед арени однодумців. Як правило, студенти воліють створювати креативний контент із загадковими сенсами. Загадкові сенси, до яких так тяжіють студенти, мають негативний вплив на їх режисуру загалом. Використання різних методів у роботі режисера дозволяє знаходити нові й оригінальні візуально-звукові рішення власних творів. Якщо зробити креативні тренінги частиною предпродакшну, то можна розвинути м’язу креативності та продукувати креативні ідеї будь-де та будь-коли. Аналізуючи зазначені методи в роботі зі студентами, можна підбити наступний підсумок: студенти усвідомлено створюють концепції власних творів і можуть самокритично та чесно випробувати ідею на життєздатність. Такі студенти виявляють помилки й самостійно їх виправляють, створюють оригінальні події та шукають унікальних героїв.
Keywords: аудіовізуальна освіта; кінорежисура